De kantoren in België lopen leeg. Wandel op een vrijdagmiddag een willekeurige werkvloer op en je ziet een zee van lege eilanden. Thuiswerken zit in de lift. 16% van de werknemers werkt één of meerdere dagen per week thuis. Je kantoor aan huis heeft veel voordelen: een betere work-lifebalans, geen tijdverlies in de file en zelf kiezen waar en wanneer je werkt. Maar er zijn ook risico’s aan verbonden: de werkknop is veel moeilijker uit te schakelen en je eetkamertafel wordt een opslagruimte voor dossiers en lege koffiemokken.

DOOR EVELINE JANSSENS – FOTO’S ISTOCK

De Carrièregids maakt de afweging. Wat zijn de argumenten pro thuiswerken en waar liggen de valkuilen?

Thuiswerken is leuk, want…

Je staat niet in de file

Tijdens z’n loopbaan schuift een werknemer gemiddeld iets minder dan 2.500 uur aan. Thuiswerken klinkt meteen heel aantrekkelijk. De enige ochtendspits houdt in dat je de kinderen buiten werkt, probeert niet over de kat te struikelen en je doorheen de ontbijtresten op het aanrecht wurmt om de koffiemachine aan te zetten. Nog steeds in badjas, uiteraard.

Je kiest zelf je werkuren

Tussen halfvier en halfacht tijd maken om de kinderen van school te halen, de oudste af te leveren op de muziekacademie, huiswerk te begeleiden en samen gezellig te eten? Het kan. Je plant je werk rondom de noden van je gezin.

Je bent een stuk flexibeler

Snel even langs de tandarts? Geen probleem. Doktersafspraken, postpakketjes ontvangen, een attest ophalen op het gemeentehuis of nog naar de bank? Door thuis te werken hoef je hiervoor geen verlof op te nemen.

Je vult tussen twee meetings snel een wasmachine

Huishoudelijke taken doe je gewoon tussen twee e-mails door. Niets zo productief voor een brainstormsessie als een rondje ‘boven stofzuigen’. Tegen dat de rest van het gezin thuiskomt, is het huis aan de kant.

Je hebt opvang voor je zieke kind

In paniek alle grootouders, buren of oppasdiensten opbellen omdat je kind ziek is, behoort tot het verleden. Je werkt een dagje van thuis uit, en stopt je kind onder een dekentje in de zetel. En niet vergeten: regelmatig een sapje, wat hapjes en een nieuwe film voederen.

Je hebt minder afleiding

Collega A wil zijn vakantiefoto’s toelichten, alle tweehonderd. Collega B zit al twee weken met een irritante snotvalling en collega C heeft de vervelende gewoonte om heel luid te telefoneren. Thuis heb je daar geen last van en werk je ongestoord door.

Thuiswerken, ja, maar…

Werk en privé lopen door elkaar heen

Indien je thuiswerkt, is het een stuk moeilijker om het werk na een lange dag achter je te laten. De verleiding is groot om tijdens de reclame op tv nog snel een mail te sturen, of je laptop open te klappen wanneer de kinderen voor een berg speelgoed zitten. Je mist de geografische grens tussen werk en privé.

Je verliest het contact met je collega’s

Je mailt of belt elke dag met elkaar, maar plots besef je dat je collega A al drie weken niet hebt gezien. Wanneer jij thuis werkt, zit hij op kantoor en omgekeerd. En hij zou je zijn vakantiefoto’s nog laten zien.

Visibiliteit staat gelijk aan opportuniteit

Opgelet, indien je minder aanwezig bent op kantoor, loop je ook minder in de kijker. Een leuke werklunch met een klant of nieuw project zullen dan misschien aan je voorbijgaan.

Er is andere afleiding

Je moet haast maken om de agenda van de vergadering door te mailen. Net dan belt de buurvrouw aan voor een kopje suiker, schreeuwt de blik van de hond dat hij ‘NU’ moet plassen en staat de man van de watermaatschappij aan de deur voor de meterstanden.

Je bent minder efficiënt

Weet je nog, dat rondje stofzuigen? Het gevaar schuilt in nog snel even de sokkenschuif te willen vullen of het speelgoed van je zoon op te ruimen. En zou je vlekken op de badkamerspiegel ook niet snel aanpakken? Voor je het weet, ben je een uur kwijt. Wat uiteraard niet de bedoeling is.

Je omgeving denkt dat je altijd beschikbaar bent

Je werkt van thuis uit en velen durven dat te interpreteren als ‘je bent toch thuis’. Je schoonmoeder komt even binnen wippen, je dochter rekent erop dat je haar naar het winkelcentrum kan brengen en je partner belt om te vragen of je even een vergeten dossier wil opsporen. Zucht.

De truc is dus…

Een goed evenwicht vinden tussen thuiswerken en op kantoor werken. Werk niet altijd thuis, want dan heb je minder voeling met de werkvloer en geraak je geïsoleerd. Werk niet elke dag op kantoor, want dan verlies je veel tijd in de files en heb je minder flexibiliteit.

De gouden tip voor thuiswerken?

Richt een ‘kantoor’ in. In het midden van de woonkamer zitten werken, is moeilijk: je wordt onderbroken door huisgenoten of bent afgeleid door rondslingerende rommel. Reserveer een plek die enkel bedoeld is om te werken, waarvan je de deur dicht kan trekken wanneer je tijd voor je gezin maakt. Omgekeerd geldt hetzelfde: is de deur van jouw ‘kantoor’ dicht, dan wil je met rust gelaten worden.

Probeer ook thuis ‘werkuren’ in te richten, aangepast aan de noden van je gezin. Zo kan je werken op het ritme van de schooluren of kiezen om heel vroeg op te staan zodat je al om 15u kan genieten van de uren ‘na de werkdag’. O, en vergeet niet om een beetje discipline toe te passen.