Matexi werkt momenteel met meer dan 350 medewerkers aan de ontwikkeling van 600 wijken in 334 steden en gemeenten. Zo bouwt de buurtontwikkelaar een duizendtal woningen en appartementen per jaar. Matexi is een groeiend bedrijf dat zijn succes niet alleen dankt aan zijn lokale verankering en de inzet van al zijn medewerkers, maar ook aan een duidelijke visie van wat een aangename wijk zoal inhoudt.

“Als buurtontwikkelaar is het belangrijk dat wij de streek waarin wij een nieuw project ontwikkelen goed kennen. Wij bieden geen pasklare oplossing, maar maken een grondige behoefteanalyse om plannen uit te werken in overleg met de verschillende lokale betrokkenen”, zegt Alexis De Groote, Business Unit Manager Matexi Oost-Vlaanderen.

Matexi beschikt over kantoren in elke provincie van het land. Elk team beheert gemiddeld een vijftigtal projecten die tot 600 woningen kunnen omvatten. Van de aankoop van een grond tot de verkoop van een afgewerkt huis of appartement wordt elk project van A tot Z geleid met het oog op de ontwikkeling van aangename buurten met een reële meerwaarde voor de gemeente waarin ze worden gevestigd.

Elke eenheid beschikt over een zeer grote beslissings- en actiebevoegdheid maar kan via de centrale structuur in Waregem ook rekenen op de ervaring en de expertise van het netwerk van medewerkers bij Matexi. Ingenieurs, ontwikkelaars, boekhouders, juristen, stedenbouwkundigen… tientallen vakmensen werken samen met één enkel doel: het ontwikkelen van verrijkende en duurzame buurten.

Met meer dan 70 jaar ervaring stimuleert het bedrijf het ontwikkelen en delen van kennis. Uitwisseling, doorlopende vorming, experts: weinig bedrijven kunnen er prat op gaan dat zij zo een hechte samenwerking tot stand hebben gebracht, zowel intern als met partners. “De ontwikkeling van buurten wordt steeds complexer, bijvoorbeeld op het vlak van de wateraansluitingen. Onze ingenieurs staan iedere dag weer voor nieuwe hersenkrakers. Dat dwingt ons om onszelf in vraag te stellen en te evolueren. Bij Matexi moet je al je competenties inzetten om projecten tot een goed einde te brengen. Je ontmoet ook dagelijks nieuwe mensen en moet concrete oplossingen voorstellen. Dat is zeer verrijkend.”

“De ontwikkeling van wijken vereist steeds meer competenties en expertise. Dat maakt ons dagelijks werk dan ook des te interessanter.”
“De behoeften zijn vandaag niet meer dezelfde als tien jaar geleden. Wij ontwikkelen tools zoals de wijkbarometer, waarmee wij de reeds aanwezige en nog ontbrekende voorzieningen kunnen analyseren om te werken aan de voortdurende verbetering van de wijken. Zo zijn wij nu bezig met een project op de oude Tupperwaresite in Aalst waar een mix van verschillende types woningen beschikbaar zal zijn. Pier Kornel zal deze buurt een nieuwe invulling geven, met nadruk op groene, open ruimte. Dankzij onze analyses kunnen wij moderne projecten voorstellen die voldoen aan de noden van niet alleen de toekomstige bewoners, maar ook van de steden en gemeenten.”

Werken bij Matexi?
Ga naar www.matexi.be